Axa videoconsultatie

Banken en verzekeraars staan niet bekend als empathische bedrijven, maar Axa bewijst het tegendeel.

Sinds 2015 hebben de 850 medewerkers van Axa – de bank en verzekeraar – al de mogelijkheid om tot 2 dagen in de week thuis te werken. Daarmee onderscheidde de Franse groep zich in een conservatieve sector.

Vandaag gaat de CEO Peter Devlies een stap verder en bekijkt de mogelijkheid om de medewerkers vrij te laten kiezen waar ze werken. Hij zegt hierover in de krant De Tijd: “wij willen graag de voorloper blijven omdat we de voordelen van thuiswerk inzien: meer flexibiliteit, minder tijdverlies door het pendelen en een betere combinatie met de gezinsagenda”. Devlies praat nu met de vakbonden over het vrijlaten van de balans. “Die balans kan elke week anders zijn en zal verschillen van persoon tot persoon en dat is ok” zegt hij. Axa wil zijn mensen zelf laten kiezen van waar ze het liefste werken en hoe ze hun werkweek inrichten – van thuis of op kantoor – zolang de continuïteit van de dienstverlening maar niet in het gedrang komt. Axa beseft dat tevreden mensen die hun werk zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren goed zijn voor de bank en goed zijn voor de werknemers. De kantoorruimtes worden momenteel heringericht met minder individuele werkplekken en meer ontmoetingsplekken om het samenwerken te verbeteren in een post covid wereld.

Een mooi voorbeeld van zorg dragen voor je eigen mensen!

Maar Axa gaat verder, ze dragen niet enkel zorg voor hun eigen mensen. Als klant en zelfstandige ontving ik eerder deze week een aanbod waaruit blijkt dat Axa empathie toont naar zijn klanten. Tot en met eind januari bieden ze 7/7 van 8 tot 18uur gratis videoconsultaties aan bij een psycholoog. Axa erkent dat we allemaal geconfronteerd worden met moeilijke situaties en dat het slopende en verwarrende tijden zijn. Op deze manier willen ze hun klanten ondersteunen op het vlak van mentaal welzijn. Een mooi initiatief om een nog vaak taboe onderwerp – mentale gezondheid bij zelfstandigen en ondernemers – aan te kaarten. Minister Clarinval van Middenstand beseft dat naast de economische steun die de overheid biedt, het psychologische aspect van de situatie niet verwaarloost mag worden. De praktische details vanuit de overheid worden echter nog uitgewerkt, Axa besloot te anticiperen en biedt die hulp al aan. Twee mooie voorbeelden van hoe Axa The Care Principles toepast!

 

Bron: De Tijd

Have a COOKIE, they are free and they will make your web experience taste sweet.
Does your brand CARE?

Sign up here to receive regular updates on brands who show they CARE. Be inspired to start taking care too.
Enter your email address: